Macumba, magia din America de Sud

Macumba, magia din America de Sud

Macumba desemnează nu numai un instrument muzical, ci și magie. De fapt, macumba cuprindea toate practicile religioase non-abrahamice din Brazilia în cursul secolului XIX. Un secol mai târziu, lucrurile s-au aranjat și simplificat, astfel încât macumba, adică vrăjitoria este ceea ce numim astăzi Umbanda și Quimbanda.

macumba
macumba

Practicarea macumbei

Macumba nu se practică numai în Brazilia, ci și în alte țări din America de Sud cum ar fi Argentina, Paraguay și Uruguay. Se pare că ar avea o relație cu conceptul Boto (un cetaceu de apă dulce care trăiește ăn fluviul Amazon și în afluenții acestuia) care are capacitățile de a-și schimba forma. El ar poseda capacitățile de a se transforma într-un bărbat pentru a avea relații sexuale cu soția lui tânără.
Această credință a fost observată în mai multe sate din America de Sud aflate de-a lungul Amazonului, de la Rio Negro la Rio Japura. Există însă o mare asemănare între ea și legenda lui Dorlis, o ființă supranaturală, asimilată cu un incub și succub, din Martinica.
Macumba se practică pe scară largă în sudul continetului latino-american, alături de alte practici religioase curente: creștinismul, islamul, iudaismul etc. Unii practicanți consideră că prin vrăjitoria braziliană se pot rezolva probleme din existența oamenilor, cum ar fi: scăparea de sărăcie sau a avea câștig de bani, salvarea de boli grave și chiar aducerea morții pentru dușmani, în unele cazuri extreme.
De obicei, un șef macumba va cere clientului său o fotografie a persoanei căreia trebuie să-i facă vraja, având pe spatele ei scris numele acesteia. Macumba poate fi considerată magie neagră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *